Visste du at deler av bedriften din er uproduktiv 77,2 prosent av tiden, og at du kan åpne 3 nye avdelinger uten å måtte betale en ekstra krone i husleie

No Comments


Effektivitet og produktivitet

For å forbedre effektiviteten vår må vi først forstå hva det faktisk vil si.

Det å kalkulere effektivitet er ofte langt enklere enn det ser ut til. Det er faktisk så enkelt som å stille seg selv dette spørsmålet: Hvor mye tid er tilgjengelig, og hvor mye av den tiden bruker vi effektivt?

Det er 24 timer i løpet av en dag, og 365 dager i året. Det vil si 8.760 timer pr. år.

Om vi benytter fasilitetene våre i 2000 timer pr. år, kan vi kalkulere bruks-effektiviteten vår ved å dele de 2000 timene på de tilgjengelige 8.760 timene. Altså 22,8%.

Dette betyr at de fleste fasiliteter er uproduktive i hele 77,2% av tiden.

Mer enn 3/4 av fasilitetene du betaler for er ubenyttet.

Se på det på denne måten. Tenk deg at det er tre flere fasiliteter akkurat slik som din like over gaten fra deg. Alle tre er helt tom og du betaler leien.

Interessant hva..?

Ok, du er ikke en produksjonsbedrift, sier du. Slik at du ikke kan sette inn et ekstra skift? Kanskje kan ditt selskap bare arbeide effektivt rundt normal arbeidstiden på dagtid. Kanskje på grunn av kundebegrensinger…? Vel, tenk utenfor det tradisjonelle tankemønsteret. Kan du leie ut plass til en bedrift som fungerer utenfor normal arbeidstid? kan du markedsføre produktene eller tjenestene dine i feks. USA, sånn at du kan ha interaksjon med kunder på det tredje skiftet?

Hent frem kreativiteten din, du har et gratis lokale stående i 75% av tiden.

Tenk på dette… Hver time du benytter fasilitetene dine utover vanlig arbeidstid gir deg gratis leie. Null kroner i husleie. Dine fasilitetkostnader er de samme om du bruker tiden etter normal arbeidstid eller ikke. Finn en måte du kan utnytte det på fasiliteter, utstyr og stab som sitter stille, representerer en enorm mulighet for å øke profitt uten å øke faste kostnader. Jobb hardt for å finne bruksmuligheter til resurser som ligger ubrukt.

Tenk deg effekten av dette:
Du driver bilverksted, mekanikerne arbeider fra 07:00 til 15:00. Du har en leie på 50.000 i måneden og invester i utstyr for 4 millioner. Men du ønsker maksimalt utbytte av verkstedet ditt. Derfor inngår du en avtale med et annet verksted som ønsker å starte opp. De får tilgang på dine fasiliteter og ditt utstyr etter kl. 15:00. De slipper altså å investere i utstyret og du kan tilby dem rimelig leie siden de benytter det samme lokalet som deg.
De arbeider under samme navn. Og du gir dem århundredets avtale. Du skal kun ha betalt pr. bil de reparerer. Du skal ha 30% av DB1.(Men du har ikke fem øre i ekstra kostnader) Du kan montere en ekstra strømmåler og en bryter som gjør at kostnader til strøm spesifiseres, og enten et eget telefon nummer for dem, som de betaler, eller du er så gavmild at du også legger dette inn i pakke deres. (Du kan ikke tape penger. Siden du faktisk får betalt pr. oppdrag uansett.)

Eller alternativt 2: Du ansetter selv et skift nummer 2. Og får en gigantisk fordel gjennom det at du har fri leie denne tiden. I tillegg har du fått en ekstra fordel ovenfor alle konkurrentene dine. Du har 2 skift, og du kan levere bilen rasker enn noen andre. Mens de andre bilverkstedene sine ansatte sover… Arbeider du hardt for at bilen deres skal bli fortere ferdig. Og, du kan faktisk gjøre det rimeligere enn de andre. Fordi du har 2 skift. Et med og et uten husleie og utstyrs-kostnader.

Og, jada, det er sikkert mange utfordringer som skal løses rundt en slik ordning om du velger den ene eller den andre løsningen her. Men er det ikke akkurat derfor du er der..?

Husk ressursene er der… tilgjengelig og helt GRATIS, de bare venter på å bli brukt.

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Meld deg opp til nyhetsbrevet vårt!

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts