Hvorfor optimalisere profitt gjennom kostnadsbesparelser

No Comments

Hva er egentlig verdien av en ti kroning for deg og bedriften din?

Det å redusere kostnaden med 10 kroner er gjerne langt mer verd enn det du tenker over.

Fakta er; Om selskapet ditt har en profittmargin på 5%, da er det slik at hver 10 kroning i profitt krever 200 kroner i inntekt. Det vil si en 20:1 salg til profitt rate.

Om du reduserer kostnadene dine med 10 kroner er det en 1:1 kostnad til profitt rate.

For hver 10 kroning du reduserer kostnadene dine med, er det tilsvarende det samme som å øke salget med 200 Kroner, eller hele 2000% avkastning.

Investerer du så mye krefter på å redusere kostnadene dine og holde dem lav, slik du gjerne gjør når det kommer til å skape nye salg?

For å sette dette i riktig perspektiv. Se for deg at du kommer på jobb en morgen og telefonen din begynner å ringe… Ikke bare en men 1000 personer ringer deg, og alle er like ivrig på å kjøpe et av produktene dine til 200 kroner… telefonene dine kimer i ett….

Isteden for å ta alle telefonene slik du pleier å gjøre, hekter du heller av alle telefonene sånn at du håper du kan slippe unna alle disse plagsomme kundene som ringer deg ned. Og du håper at de snart gir opp å ringe deg.

Ikke særlig smart måte å drive butikk på, sier du..? Vel men det er akkurat dette vi gjør når vi sløser bort 10.000 som kunne vært profitt. Begge deler har akkurat samme netto effekt. Vi taper 10.000 kroner i profitt.

Se på din profittmargin og finn din egen salgsverdi på dine sparte penger.

Det å redusere kostnadene med 10 kroner. 10 sparte kroner er verd mange ganger tilsvarende beløp i solgte kroner. Så merk deg verdien av dine sparte kroner.

For å kalkulere din verdi:

10/profitt margin = Salgsverdi

Eksempel: Du opererer med en bunnlinje eller profittmargin på 5 prosent. Da blir regnestykket 10/0,05=200 slik at salgsverdien av dine sparte penger er 200 kroner. Skulle du ha 1% profittmargin, ja da ser du plutselig på 1000 kroner i salgsverdi… Noe å tenke på…?

Kunne du tenke deg å spare penger raskt… Øke lønnsomheten i bedriften din NÅ. I så fall tar du kontakt med oss i Stratcog i dag…

Det som gjør våre kalkyler enda bedre for deg er at vi lar besparelsen du oppnår formere seg mange ganger når vi flytter de nye sparte pengene dine fra det å gi dem bort til dine eksternere leverandører, til å sette dem inn på din egen investerings-konto til nye veksttiltak for bedriften din. Gjennom en slikt strategisk trekk mangedobler du avkastningen på penger du ellers normalt bare gir bort…

Bare på vekst siden som du får i etterkant har vi flere eksempler på 1200% pluss avkastning på investeringen. Og best av alt… Om vi ikke oppnår besparelser eller inntekter for deg… Er det vi som må jobbe gratis… Bedre får du det ikke.

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Meld deg opp til nyhetsbrevet vårt!

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts