Fakta søkemotoroptimalisering

No Comments

Fakta om søkemotormarkedsføring

En av de beste og mest kostnadseffektive måter å markedsføre seg på er å bli synlig på nettet ved å rangere først i frisøket i de største søkemotorene.

72% klikker på de organiske søkeresultatene kontra betalte adwords annonser

91,7% av nettbrukere benytter søkemotorer. (AC Nielsen)

85% av brukere av søkemotorene går ikke videre etter at de har sett på de tre første sidene i søkeresultatet (30 første treffene i frisøket)

52% av alle oppslag etter produkter og tjenester gjøres i søkemotorene, kun 30% i papirkataloger

55% av alle e-handleskjøp skjer med søk i søkemotorene.

33% av søkemotorbrukere mener at de selskapene/nettsidene som har toppplasseringene i søkemotorene er de viktigste merkevarene (iprospect.com: Search Engine Optimization)

80% av all målbar trafikk på Internett kommer fra søkemotorer.

Optimalisering mot en søkemotor handler ikke å betale for oppføringer og annonser på nettet

Organisk søkemotoroptimalisering er å foreta den tekniske og kommunikative tilpasning av innholdet på en webside og forbedre dette i henhold til hva søkemotorene og standardene definerer er riktig for å forbedre rangering i tillegg til å benytte de utenforliggende faktorer som også påvirker resultater og synlighet. Dvs feks. lenkebygging inn til siden din, artikkelmarkedsføring, registrering av profiler kataloger, sosiale mediaplattformer, bokmerker/favorittmerking m.m.

Søkemotoroptimalisering skaper konkurransefortrinn ved at bedriften din blir mer synlig på Internett.

Søkemotoroptimalisering er kvantifiserbart og slik at du kan måle alle effekter og utviklingen du oppnår over tid.

Søkemotoroptimalisering er i dag uten tvil den mest effektive og kostnadseffektive formen for markedsføring på internett, da kostnaden som regel er en brøkdel av effekten det gir. Dvs avkastningen du oppnår pr. investerte krone. I tillegg til at organiske treff oppfattes som mer nøytral informasjon enn det som presenteres i banner annonser og Adwords kampanjer som “lyser” betalt reklame. (Fordelen med disse virkemidlene er selvsagt umiddelbar trafikk)

Søkemotoroptimalisering går ut på å sørge for at nettsidene dine blir funnet i søkemotorene og at du kommer fremst i rekken på de sidene som eksponerer de nøkkelordene som er viktige for din bedrift.

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Meld deg opp til nyhetsbrevet vårt!

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts