Bedriften som fikk 3.127 nye kunder i løpet av 4 dager for under 1000-lappen!

No Comments

En gullsmedbutikk var i trøbbel. Det var desember, og han måtte generere 300.000 kroner innen en måned. På toppen av dette var salget hans nedadgående. Det var julehandel. Normalt den beste måneden og likevel var salget hans synkende.

….Noe måtte gjøres.

Butikkeieren leide inn en rådgiver for å brainstorme noen ideer for å skape mer salg. Og rådgiveren kom opp med en glitrende ide.

Rådgiveren overbeviste gullsmedeieren om å sende fakser ut til bedriftseiere i området. Faksen tilbød eieren/lederen av bedriften, at han kunne gi et gavekort på 300 kroner i julepresang og årsbonus til alle sine ansatte.

Bedriftslederne måtte bare ringe gullsmeden, fortelle firmanavnet sitt og antallet ansatte som arbeidet i bedriften. Gullsmeden ville da gi et gavekort til hver og en av de ansatte. På toppen av dette, ville gullsmeden også gi bort et 650 kroners gavekort til bedriftseieren selv. Dette motiverte selvsagt bedriftseierne ytterligere til å ringe gullsmeden og spørre etter gavekortene til de ansatte.

Denne fakskampanjen gjorde underverker. Innen 4 dager hadde 74 bedriftseiere ringt til gullsmeden og etterspurt gavekort til 3.127 medarbeidere!

Hvordan kunne gullsmeden ha muligheten til gi bort 300 kroners gavekort til 3,127 personer…?

Enkelt….. Lederen av gullsmeden visste at et produkt med en verdi på 300 kroner i utsalg bare koster han 110 kroner i innkjøp. Og de fleste som kommer inn for å benytte gavekortet vil også kjøpe for mye mer enn de 300 kronene gavekortet hadde som pålydende.

Faktisk viste det seg at for gullsmeden var den gjennomsnittlige salgssummen pr. salg over 1300 kroner og livstidsverdien pr. kunde var på over 16.000 kroner i gjennomsnitt!

Videre kalkulasjoner viser oss at selv om bare 20% av folkene benyttet gavekortet sitt og ble livstidsklienter, ville han få inn over 10 millioner kroner!

Ikke dårlige resultater det, basert på en fakskampanje til kun ca. 1000 kroner.

Send gjerne historien videre til noen du bryr deg om, som du tror kunne tenke seg et slikt kampanjeresultat selv…

Igjen, husk… Denne strategien vil virke for de fleste bedrifter. Ikke bare gullsmeder. Tenk på hvordan du kan tilpasse denne strategien til din bedrift…. Og en ting til…. Husk å fortelle oss om resultatene du oppnådde for din bedrift etter at du implementerer en variant av denne aktiviteten hos deg. (Det venter i tillegg en belønning)

Send oss resultatet ditt til: jon (alfakrøll) stratcog.com Det er slike tilbakemeldinger som gjør jobben vår meningsfull og gir oss den virkelig gode emosjonelle belønningen fra arbeidet vårt. Ingenting løfter oss mer enn de daglige tilbakemeldingene vi får fra bedriftseiere og ledere som forteller sine suksesshistorier fra strategiene, taktikkene og metodene vi lærer dem eller implementerer for dem. Så ikke nøl med å sende oss en tilbakemelding på de resultatene du oppnår fra ideene vi publiserer!

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Meld deg opp til nyhetsbrevet vårt!

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts